onsdag 22 januari 2014

Kaffe på tåget

Tänkte skriva om lite uppföljning idag.

Först tänkte jag följa upp det här inlägget om kaffe som jag gjorde för ett tag sedan. Det har nu smakats och provats en del och Reko kaffet är ju ett annat kaffe med annan smak, surhet m.m. så efter att smaklökarna och magen fått säga sitt så har vi kommit fram till att blanda de båda sorterna när vi brygger kaffe.

Självklart hade det varit trevligt om alla sorters kaffe varit miljömärkta och rättvisemärkta men vi har på så vis hittat en lösning som fungerar för oss så länge. Tror ju att desto fler som handlar miljömärkt och rättvisemärkt desto större kommer utbudet att bli. Så jag hoppas att du kan hittat ett sätt som passar dig!

Andra saken att följa upp är det här med tågen.
SJ-chefen har nämligen uttalat sig om att olönsamma tåglinjer läggs ned. Vilket är trist, tråkigt och jobbigt för många som av olika anledningar vill resa med tåg. Tror det ska förstås utifrån konkurrenssituationen och att med nya aktörer på väg in på tågmarknaden så är hela SJ nu affärsdrivande. Det blir då resenärerna som avgör om tåget ska finnas eller ej - se t.ex. frågan om nattågen mellan Stockholm & Malmö.

För miljöns skulle så hoppas jag att tågresande är det mest attraktiva resesättet (även) i framtiden.

För en hållbar utveckling - tänk grönt!
/Palle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar