tisdag 11 mars 2014

Hur ekologiskt äter du

Har sett att det rapporterats om målsättningen med 25% ekologisk mat i kommunal verksamhet som förskolor, skolor och äldreboenden m.m. då Ekomatcentrum kommit med en rapport i ämnet.
På det hela taget så nås nu målet med 25% ekologiska livsmedel på väg att bli uppnått - känns som steg i rätt riktning även om det tagit sin tid - Svt. Enligt SR så är det bara en kommun som klarar målet medan den sämsta kommunen bara uppnår 6% ekologiska livsmedel.

Enligt det senaste jag läste så är alltså den sämsta kommunen trots allt bättre än vad vi privatpersoner och enskilda konsumenter är då vi bara uppnår 4% ekologiska varor när vi handlar.
Så vi har mycket att inspireras av. Och visst ska vi klara detta själva precis som många kommunala kök gör?

Det blir mer och mer vanligt att affärer och kedjor har Veckans ekologiska där de presenterar en eller flera ekologiska varor till bra pris - på så vis behöver det inte kosta extra att vara miljövänlig.

Tydligen har många av de kommunala köken valt att köpa in ekologisk mjölk och det kan vi som konsumenter också välja. Kostar det en krona eller två mer än oekologisk mjölk - ta med en tygkasse när du handlar så går det jämt upp.
Att handla KRAVmärkt är också ett bra val.

Andra sätt kan du hitta under tips eller mat här i min blogg - ge gärna dina tips som kommentar!

För hållbar utveckling - tänk grönt!
/Palle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar