fredag 4 april 2014

Saharas sand tar inte tåget

Ser att SJ återigen funderar på att dra ned på nattågen, denna gång är det i norra Sverige SJ tänker minska nattågen med hänvisning till bristande kundunderlag. Nu är inte detta första gången de har liknande funderingar då de tidigare pratat om nattågen mellan Malmö och Stockholm. I det fallet vet jag att det startades diskussioner m.m. bland företagare i Skåne, har ingen koll på hur det gått men hoppas att nattågen blir kvar oavsett riktning då de vad jag förstår leder till mindre flygresor och betydligt mindre koldioxidutsläpp.

Har även hört talas om sandmoln från Sahara som riskerar komma in över Sverige och tillsammans med högtryck göra luften svår att andas. Tros dock inte bli lika omfattande som rapporterna från Londons dåliga luft.
Men det verkar finnas sätt att ta tag i problemet - dels kan man minska partikelutsläppen i närmiljön genom att minska bilismen och dels kan man ta hand om luftkvaliteten på hemmaplan genom att plantera lövträd i allmänhet och vårtbjörkar i synnerhet. Sedan kan man ju också hjälpa till att binda sanden i Sahara genom att plantera träd och växtlighet genom olika organisationer som t.ex. Vi-skogen som du bl.a. kan hjälpa genom biståndsknappen på pantmaskinerna hos Konsum.

För en hållbar utveckling - tänk grönt.
/Palle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar