söndag 6 april 2014

Minska dina utsläpp för en ljusare framtid

I dagens DN finns 21 tips för att minska din klimatpåverkan - bra sammanställning som ger många möjligheter att vara med och förbättra världen. Vi kan nå klimatmålen, det är inte försent att agera men det behöver ske nu.

För att inte skapa prestationsångest så se det som att göra en förändring till det bättre och ta det i din takt.
Gå igenom de tipsen från tidningsartiklarna, kolla mina tips, googla och hitta det som passar dig i din situation - välj en eller ett par saker och börja!

Vill du dra ned på din konsumtion av nötkött så kan det vara en bra id'e att titta på recept utan nötkött, t.ex. vegetariska recept, pastasallader eller recept med fisk. Ska du laga fisk så tänk på att kolla WWFs fisklista samt att fisken gärna får vara MSC-märkt.
På tal om mat så ska det också tänkas på att inte slänga mat och här kan man spara både pengar och miljö genom att laga mindre mat och komplettera med mer frukt istället.

Vill du köra mindre bil så är det rätt årstid för att cykla och promenera nu. Det sparar både pengar och miljö samt ger bättre kondition och bättre motion. Har du inte möjlighet att ställa bilen så lär dig om ecodriving, ha rätt lufttryck i däcken och åk tillsammans med andra om det går.

Ett annat sätt att spara miljö och spara pengar samtidigt är att minska sin elförbrukning - jag har skrivit några inlägg om detta och du finner de samlade under etiketten strömbesparing.

Titta förbi här då och då för med ojämna mellanrum kommer jag med tips för hur du i vardagen kan spara både pengar och spara miljö samtidigt.

För en hållbar utveckling - tänk grönt.
/Palle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar