Grunden till att saken tas upp är nog Livsmedelsverkets rapport "Andra slänger mat - inte jag" som sedan plockats upp av media. Livsmedelsverket ger också ett par tips för att slänga mindre mat.
Själv hittade jag dessa tips i ett nummer av tidningen buffe:
och åtminstone det sista tipset om mjölk och kött på kallaste platsen medan grönsakerna ska vara på en varmare plats förvånar mig. Spontant tänker jag nämligen att kyla sjunker och värme stiger, vilket borde innebära att kallaste platsen i kylskåpet är längst ned där vi hittar grönsakslådan. EH?
Om detta stämmer så borde ju alla kylskåp göras om, eller?
Dags för ett HoHo?
För en hållbar utveckling - tänk grönt!
/Palle
och åtminstone det sista tipset om mjölk och kött på kallaste platsen medan grönsakerna ska vara på en varmare plats förvånar mig. Spontant tänker jag nämligen att kyla sjunker och värme stiger, vilket borde innebära att kallaste platsen i kylskåpet är längst ned där vi hittar grönsakslådan. EH?
Om detta stämmer så borde ju alla kylskåp göras om, eller?
Dags för ett HoHo?
För en hållbar utveckling - tänk grönt!
/Palle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar