torsdag 13 februari 2014

Mer mat i magen

Även idag har frågan om matsvinnet varit aktuell - känns bra att frågan stannar i medvetandet både hos media och individer. För här finns en möjlighet att både spara miljö och spara pengar till sig själv eller win-win som det brukar heta.
Grunden till att saken tas upp är nog Livsmedelsverkets rapport "Andra slänger mat - inte jag" som sedan plockats upp av media. Livsmedelsverket ger också ett par tips för att slänga mindre mat

Själv hittade jag dessa tips i ett nummer av tidningen buffe:
och åtminstone det sista tipset om mjölk och kött på kallaste platsen medan grönsakerna ska vara på en varmare plats förvånar mig. Spontant tänker jag nämligen att kyla sjunker och värme stiger, vilket borde innebära att kallaste platsen i kylskåpet är längst ned där vi hittar grönsakslådan. EH?
Om detta stämmer så borde ju alla kylskåp göras om, eller?

Dags för ett HoHo?

För en hållbar utveckling - tänk grönt!
/Palle