måndag 21 juli 2014

Tankehjälp

Fick i dagarna läsa om att gruvnäringen är dåliga på återvinning och här finns stor möjlighet till förbättring och att skapa nya gröna jobb. Låter ju väldigt lönsamt i mina öron, kanske pressar den kortsiktiga vinstmarginalen för företagen men för både samhällsekonomi och miljö är det en klar vinstaffär tycker jag så låt oss #prataomklimatet och hoppas frågan kommer upp på dagordningen så staten åtminstone kan ta initiativ till att deras egna bolag blir betydligt bättre.

En annan sak att fundera på är DNs artikel att ett barns uppväxt beräknas kosta 1miljon tills 18årsdagen - de ger också några tips som att handla prylar och kläder i andra hand, att handla på reor och i slutet av säsongerna för att spara tills det blir dags att använda. Sedan gäller också att ha plats för de saker man har samt att ta hand om sina kläder och prylar så de är fina hela sin tänkta användningsperiod och kanske kan säljas vidare när du är klar.

Att antalet elbilar och laddningsställen ökar i Stockholm känns bra, men nu är det lite ovisst hur man ska tänka kring laddning av elbilarna - ska det laddas långsamt eller snabbt? Vilket är behovet? Jag hoppas att de som har elbil och de som funderar på att skaffa kan ge politiker m.fl. en klarare bild så den positiva utvecklingen fortsätter.

Det gäller inte bara att tänka rätt utan också att uttrycka det i rätt forum - annars kan det bli tokigt så säg gärna din mening om mina tankar.

Må bäst.
/Palle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar