lördag 25 oktober 2014

Mer ek åt skogen

Fick nyligen se en artikel från Naturskyddsföreningen där de påpekar att det är en lämplig tid att plantera ekträd genom att plantera ekollon 5cm ner i marken. Ta hela ekollon och plantera utomhus eller inomhus, läs mer om detaljerna hos Naturskyddsföreningen. Det låter enkelt att plantera träd för framtiden, just ek är hem till många djur och blir väldigt gamla så ut och plantera.

Det sägs att varje människa på jorden behöver ett träd för att kompensera sin andning så att plantera träd känns som en bra sak att göra.
Men det kan göras på flera sätt - man kan klimatkompensera genom att köpa träd som planteras, man kan panta och trycka på Välgörenhetsknappen m.m.
Man kan också skydda dagens träd t.ex. kan den svenska gammelskogen skyddas hos Naturarvet eller man kan skydda regnskog på Rainforestsite eller hos Care2 och många fler ställen.

Sedan gäller att inte hugga ned onödigt många träd och i det sammanhanget är det bra att undvika palmolja i det man förbrukar, t.ex. kan man byta margarin mot smör samt undvika vegetabiliskt fett när man handlar.

Ut i skogen nu med dig - det lugnar ofta själen dessutom!
/Palle